Åsas blogg

Åsas blogg

Marknad, värme och 10 dagar.

Augusti 2007Skapad av Åsa Anshelm tis, augusti 02, 2011 18:20:33

Hej alla glada!

Det var några dagar sedan sist. Jag har tänkt varje dag att skriva lite, men orken och lusten dök aldrig upp, men jag gör ändå ett försök idag.

I torsdags blev det ingen festival varken för mig eller Abbe. Han jobbade och var inte hemma förrän senare på kvällen, lite för trött för att ge sig ner på stan. På fredagen däremot åkte vi ner en stund på eftermiddagen. Jag tänkte att en liten runda måste jag bara orka¸och det gjorde jag med. Vi gick stadsparken och Södergatan innan vi satte oss på Dickens och vilade lite innan promenaden tillbaka. Jag svor lite på att inte bebisen hade kommit eller att vi visste om det blev en pojke eller flicka, för vi hittade stickade koftor och mössor som var helt underbara. Jag blev helt såld på dom, men lite för dyra för att köpa en av varje, eller att chansa, så det blev inget. Förhoppningsvis dyker det upp igen på någon annan marknad, för jag kan inte släppa det riktigt. Senare på kvällen så åkte Abbe ner igen, för det var ett par artister han ville se. Jag själv satt kvar hemma och kollade på tv, ganska trött efter festivalen. Gick och la mig vid 22-tiden, och döm om min förvåning, en halvtimme senare dyker Abbe upp. Vad, så tidigt? Han mådde ganska dåligt pga sin förkylning, och huvudet dunkade. Jag tror nästan att det ha satt sig på bihålorna, så jag ska beställa en tid till doktorn idag när jag ändå ska byta nålen. Hur som helst så tog han två panodil och gick till sängs.

Jag tror inte att det hände något på lördagen. Jag hämtade Nikitha, som vanligt. Resten av dagen och kvällen spenderades hemma. Abbe hade velat åka ner och lyssna på Wilmer X senare på kvällen, men hör och häpna….inte ens det orkade han. På söndagen åkte vi till Påarp och hälsade på päronen. Jag installerade skype på deras mobil. (Vi skickade en förfrågan till dig Joakim.) Vi tog en kopp kaffe, och sen körde vi hem. I går, måndag återgick allt till det vanliga. Abbe började jobba igen. Efter jobb körde han inom speedy och bokade en tid till bilen. Avgasröret är löst och behöver bytas, så han fick en tid på måndag nästa vecka. Alltid kul med utgifter, eller hur? Men men, det måste ju göras, så. Liam fyllde 7 år, men det var inget kalas då, utan det blir till helgen i stället. Hon slår nog ihop det med Elias, som fyller år om två veckor.

Så idag, tisdag. Idag var det en droppfri dag eftersom jag skulle till distriktssköterskan och byta min nål, vilket jag gör en gång i veckan. Jag tog bilen dit eftersom jag skulle inom och handla efteråt. När jag körde kom jag på att jag hade glömt och sätta fast korgen under brevinkastet. Ajajaj, den posten blir ju fint slaktad och uppäten av speciellt Madicken, men som tur var så fick vi ingen post så det var lugnt. När jag körde dit så stannade jag vid ett trafikljus och tittade i backspegeln. Jag så ett fruntimmer som satt med mobilen i ena handen och en cigg i den andra. Jag kollade lite i backspegeln när det blev grönt och vi började att köra igen och såg då att hon fortsatte prata och hade mobilen i höger hand, släppte ratten för att med ciggen i vänster hand också växla. Idiot, hon var nästan halvvägs upp på trottoaren. När jag kom till vårdcentralen så gick jag först bort till sjuksköterskan för att boka en tid till Abbe. Ssk tittade på mig och sa: jag känner igen dig, och jag kände igen henne. Det visade sig att hon jobbade på barnavdelningen på lasarettet på 80-talet. Haha, inte konstigt att vi kände igen varandra, så ofta vi träffades där. När jag körde därifrån så stack jag inom och handlade. Dom sålde ut fläskfilé, så jag köpte hem tre stycken. 25:-/styck var ett bra pris tyckte jag. Hemma igen så packade jag in varorna innan det var dags för hundarna att komma ut och rasta sig. Hemma igen så satte jag mig och tittade på HTG som äntligen har börjat igen efter uppehåll hela sommaren. Idag började en ny säsong av ”the restaurant” som jag och Abbe såg på innan han gick in för att vila sig en runda. Det är inte lätt att heta Abbe och gå upp tidigt på morgonen. (skojade bara)

Fick ett kort av Charlotte på Nikitha i sin nya baddräkt. Hello Kitty. Det är nästan det enda som existerar för henne nu, fast jag är också lite förtjust i de grejerna. Tycker de är så söta.

Dagens middag satte jag in i ugnen när vi gick ut med hundarna. Bra med sån mat som sköter sig själv, speciellt nu när jag inte kan äta direkt eller har orken och lusten att göra mat. Det blev i alla fall helstekt marinerad fläskfilé med potatissallad. Det gillar Abbe, och det är ju huvudsaken eftersom det bara är han som äter här hemma nu. Jag smakade en liten bit, och hallå, den var så otroligt saftig. Tror nog inte att jag har ätit en sån saftig fläskfilé förr. Det är helt sjukt. Tittade på termometern kl. 17.30, och den visade nästan 40 grader i solen. Det är ingen skön värme för luften står helt stilla, nästan som om det inte är någon luft alls, och svetten bara dryper av en så fort man rör sig. Hade jag inte haft nålen så hade det varit läge för ett dopp i poolen. Jag får väl bosätta mig i duschen i stället.

Idag är det 10 dagar över tiden, och fortfarande ingen bebis. De ska till sjukhuset i morgon för att kolla bebis, fostervatten, och få en tid för igångsättning. För övrigt så mår både mamma och bebis bra, och det är ju huvudsaken. Bebisen är stor enligt mätningarna, så det är väl dags att komma ut nu, tycker jag, snabbt och smidigt.

Vad händer i morgon då? Inte vet jag, inte nu i alla fall. Får väl se hur jag själv mår i morgon, om det finns någon ork. En sak vet jag i alla fall, och det är att jag ska lämna Nikitha. Det ska bli så skönt när detta är över. Nu ser man ljuset i tunneln på hela den här historien, skönt, det är vi många som tycker. Men att sådana saker ska ta så lång tid är inte klokt, speciellt inte när allt visar så tydligt som det gör, och när det är småbarn med i bilden. Men, nu närmar det sig slutet, så det är bara att hålla ut ett tag till.

Nä, mina kära vänner, nu får ni inte mer för denna femöringen, men vi hörs kanske i morgon.

Ha det bra alla ni där ute, för det ska jag.

  • Kommentarer(1)//blogg.famanshelm.se/#post74
Nästa »