Åsas blogg

Åsas blogg

11 maj 2014

Maj 2014Skapad av Åsa Anshelm sön, maj 11, 2014 15:04:25

Hej på er!

Nu har det gått ett tag sen sist. Inte för att det har hänt så mycket denna tiden, men en rolig sak har vi gjort...nämligen varit I Sthlm och besökt denna lilla prinsessan.


Vi körde upp förra torsdagen vid 14 tiden när Abbe slutade jobba, på så sätt hade vi hela fredagen till godo I stället för att köra då som vi brukar göra. Jag tror nog att vi gör så hädanefter också.

När vi kom dit så var det kväll, så det hände inte så mycket då, men det blev lite tid ihop med alla tre ändå innan sängarna kallade på oss. Mattias jobbade på fredagen, men Malin och Lovisa var hemma. Vädret var soligt, men kallt. Det kändes som om man var uppe I norr, riktigt kallt.Vi var ju vana vid sommartemperaturer, och där var det minusgrader på nätterna. Det t om kom några snöflingor en av dagarna.

Vi gick ut på en promenad på förmiddagen, och då fanns det en stor sten, som man naturligtvis bara måste bestiga.Mattias hade köpt en ny gasolgrill, och den skulle ju invigas. Fläskfile och kycklingfile blev det på grillen. Mattias kunde verkligen grilla kycklingfileer...har nog aldrig smakat dom så goda grillade, både saftiga och möra. Likadant på lördagen, då blev det helgrillad oxfile och kycklingfile. Ännu en gång lyckades han med både köttet och kycklingen, så nu vet ni vad ni ska bjuda på nästa gång vi kommer.

I går så var det dags för ESC. Jag bänkade mig som vanligt framför tv:n för att se den, medan Abbe gick och la sig, för han skulle upp och jobba kl 4. Vad man än tycker om spektaklet, som det tyvärr har blivit, så ska man ändå se det. Jag tycker själv att Sanna var bäst, men hon kom “bara” på tredje plats. Den som vann gillade jag inte. Jag tror att hen vann enbart för att det har varit så mycket snack och protester om detta med hbt, speciellt från ryssland. Hade låten vunnit om hen hade haft kostym eller vanliga jeans och skjorta?, nää, skulle inte tro det. Det snackades nästan bara om att det var bra att klä sig så för att uppmärksamma att dom finns, och nästan inte om låten. Vissa sa att låten inte var bra, men det var ändå rätt att den vann. Är det så det ska vara, så lägg ner. Jag trodde man gick efter låten och inte kläderna. Jag är har absolut inget emot hbt, tycker alla får vara som dom vill och älska vem dom vill, men I en musiktävling så är det musiken som man ska gå efter. Och de stackars ryska tvillingarna som fick burop varje gång dom fick poäng. Inte deras fel att Putin är som han är.

Idag är det söndag, och jag låg och drog mig I sängen ända till 8.45 innan jag gick upp. Ut med Madicken, sen kaffe och macka framför tv och dator.

När Abbe kom hem så blev det som vanligt kaffe och frallor. Han hann bara dricka upp sista klunken innan Madicken började pipa om att det var dags för dom att gå och vila, så det var bara för dom att inta sängen.

Idag har det regnat I stort sett hela dagen, så jag har varit bosatt I fåtöljen med datorn I knäet och hockey på tv. Det blir mycket hockey nu när det är VM.

Bröllopet närmar sig med stormsteg nu. Jag har börjat fundera på vad jag ska ha på mig, för det har jag ingen aning om. Hittar jag något I garderoben så vet jag inte om det passar, för jag kan pendla 20 kg I vikt pga kortison, så det får väl vänta till dagarna innan, för då vet jag hur jag ser ut. Nästa stora fråga är: vad ska vi ge I bröllopspresent? Det finns ju alltid pengar, men jag skulle helst vilja hitta något fint som blir ett minne från den stora dagen, men vad? Är det någon som har förslag, så får ni gärna tipsa mig. Det börjar bli brått, det är nämligen bara drygt en månad kvar.

I morgon så tänkte jag att vi skulle köra ut till Påarp och hälsa på mina föräldrar. Abbe ska kolla deras box, som helt plötsligt har lagt av. Efter det så blir det kaffe och förhoppningsvis någon god kaka. Annars har jag bara två måsten nästa vecka. Den första är att jag ska iväg och byta nål, och den andra är ett besök på dagkirurgen, där jag ska sövas för att det ska tas lite biopsier. Jag ska villigt erkänna att det blir en liten nervös väntan på svaret, men man får ju hoppas på det bästa. Jag brukar inte vara den som är nervös, men denna gången kan jag inte låta bli att bli det lite grann. Min lillasyster fyllerår på onsdag, men hon ska inte ha något kalas, så det blir att gratta henne med ett telefonsamtal. Jag slipper ju detta med presentproblem. Jag måste ha världens sämsta presentsinne, alltid lika stora problem, spelar ingen roll vem det är som fyller år. Den enda som är lätt är Abbe. Han fyller år I juli, och hans present är redan fixad. Blev du nyfiken nu, Abbe?

Nä, nu är det snart dags att fixa middag, som idag blir köttbullar med potatis och sås. Efter det är det hockey som gäller, Sverige mot Tjeckien. Abbe är ledig I morgon, så jag får nog sällskap av honom hela matchen. Den enda som inte gillar det är Madicken. Abbe lever sig in I matchen lite väl mycket enligt henne. Likadant när Skellefteå spelar. Hon tycker det är säkrast att gå och gömma sig under täcket I sängen. Jaja, det är bara nån vecka till, sen får hon lugnt ända till september då SHL drar igång igen.

Nä, nu tror jag att det får räcka för denna gången. Ni får ha det så bra ni kan, så hörs vi en annan dag.

  • Kommentarer(0)//blogg.famanshelm.se/#post110