Åsas blogg

Åsas blogg

Denna dagen och lite till.

Juni 2013Skapad av Åsa Anshelm tor, juni 20, 2013 19:09:24

Hej på er alla glada!

Tänkte jag skulle höra av mig lite innan midsommarhelgen, för då har jag nog inte tid att skriva något.

Nu är lillebror, eller sessan och Tintin, som jag kallade honom för när jag var liten, och min brorsdotter hämtade och installerade.

I går var det också sista gången som jag passade Nikitha. Charlotte har nu semester, och behöver inte den hjälpen längre. Jag har väldigt lite hår på skallen, och Nikitha har under en längre tid velat ha lika lite hår på sitt huvud. Charlotte har hela tiden sagt till henne att det får hon inte. Till slut tröttnade hon väl på att tjata, eftersom det inte blev någon framgång. När hon då kom igår och ringde på dörren, och jag öppnade, så stod hon kvar utanför och sa direkt: mamma undrade om du kunde klippa mig så som du har.

Jag: Nähä du, det tror jag inte att hon har sagt.

Nikitha: Jo, hon sa att jag skulle fråga dig om du hade lust och göra det.

Jag: Nä du, det kan jag inte. Det får mamma själv göra i så fall.

Haha, man kan ju alltid försöka…min lilla gullunge.

Idag så stack vi till coop och handlade hem mat så vi klarar oss ett tag framöver. Det var inte så mycket folk där, men på maxi och grossen var det smockat på parkeringen när vi körde förbi, så vi valde rätt affär. Hemma igen så gick jag ut med Madicken innan vi tog lite lunch. Satte oss sen ner och pustade ut lite innan vi körde ut till föräldrarna i Påarp. När vi kom dit så stack farsan, Abbe, Joakim och Malin ut till Väla för att gå runt och kolla lite. När dom kom tillbaka så blev det kaffe och kaka. Vi satt och snackade en liten stund innan det var dags att köra hem igen. Vi passade på att ta kvällsrundan med hunden innan vi gick in.

Jag hade tänkt städa idag, för det behövs verkligen nu. Det har varit lite dåligtpå den fronten den sista tiden för jag har inte alls mått så bra. Funderade på om jag skulle få ett bakslag med denna skitsjukdom, men alla prover och undersökningarna som jag gjorde sist var ju bra, men det kan ju ändra sig snabbt, men idag känns det lite bättre. I alla fall så stod valet mellan att städa i 30 graders värme och dö på kvällen, eller strunta i det idag också och njuta på kvällen. Jag kan ju berätta att valet var inte speciellt svårt, utan jag sitter nu och njuter. Det kommer fler dagar som man kan städa på.

När vi var på coop idag, så köpte jag varmrökt lax med hemmagjord potatissallad, som jag tänkte vi skulle käka till middag. Eftersom vi skulle vara iväg hela dagen, så hade jag aldrig orkat att göra mat när vi kom hem, så det passade bra, och det var riktigt gott.

När det var klart så satte vi oss ner framför tv:n med vars en iskall öl, och bara njöt av tystnaden och att allt är fixat inför morgondagen och helgen. När ölen var slut så kallade duschen på mig, så det var bara att lyda.

Solen och värmen har verkligen visat sig från sin bästa sida idag, men i morgon så blir det precis tvärtom. Regn, åska och blixtrar. Det är så himla typiskt, midsommarafton när man ska sitta ute och ha det gott, men men, det är bara att gilla läget, det är ändå inget vi kan göra något åt, men man får ju bättre plats om man kan vara utomhus.

Måste bara berätta att det har faktiskt varit ganska lugnt från våra grannar sen jag ringde till kundvärden som lovade att ta hand om det, det är bara att hoppas det fortsätter, annars är det bara att ringa igen.

Detta var lite om vår dag idag + lite annat. Jag tror inte att det blir något skrivande under helgen, men man vet aldrig…vi får väl se.

Nu sitter jag i fåtöljen med en takfläkt som fläktar så svalt och skönt och tänker avsluta detta för att hålla kväll.

Ni får alla ha en riktigt glad och trevlig midsommar, och tänk nu på att det är en snaps/sillbit som gäller, och att det är nån som har vädergudarna på sin sida.

Var rädda om varandra, så hörs vi.

  • Kommentarer(0)//blogg.famanshelm.se/#post100