Åsas blogg

Åsas blogg

Ville bara säga "hej"

April 2014Skapad av Åsa Anshelm lör, april 05, 2014 19:32:59

Hej igen!

Jag tänkte göra ett nytt försök att bli lite flitigare med att skriva här. Även om det inte händer så mycket om dagarna, så kan det kanske ändå bli några rader om ingenting, men den största anledningen är nog att jag inte orkar riktigt. Egentligen är det väl konstigt att jag ändå börjar med det nu när jag förmodligen håller på att bli sämre igen. Orken tryter ännu mer, och aptiten är nästan lika med noll. För tillfället tar jag ändast vätskedropp, men har börjat att fundera på om det ändå inte snart är dags med näringsdropp (TPN) igen. Jag drar mig för det, för så kul är det inte att gå med droppet 12 tim/dag, men men, vad ska man göra, tur att det finns i alla fall, och att jag kan ta det hemma och slippa sjukhus.

Jag har testat i stort alla mediciner som finns, och det enda som har hjälpt är den jag har nu, och har haft i många år har antagligen slutat fungera, enligt doktorn. Han sa att när jag blir sämre nästa gång så blir det en stor undersökning och sen prova gamla mediciner igen och se om det finns någon av dom som hjälper denna gång. Skulle ingen hjälpa så, vad händer då? Finns det något kvar dom kan operera bort, och i så fall vad? Jag har inget kvar som är friskt längre, men men, det får jag ta när den tiden kommer, ingen idè att tänka på nu.

Idag har jag rensat ut lite här hemma. Det var inte så mycket, men man måste ju börja någon gång, och fortsätta en annan dag. Det blir ju klart förr eller senare.

I vintras så vann jag en tävling som Scandlines arrangerade. En weekend i Köpenhamn på ett fint hotell med frukost inkluderat + resan fram och tillbaka. Jag hade ev tänkt att utnyttja erbjudandet när vi har bröllopsdag, om min lilla mamma är så pass bra så hon kan ta Madicken. Är hon inte så pass bra då, så får vi väl skjuta på resan till ett annat tillfälle, men jag tycker det hade varit ett fint tillfälle.

Vi har planerat in en resa till Stockholm för att hälsa på Malin, Mattias och lilla Lovisa. Det var verkligen länge sedan vi var där, så det ska bli kul. Vi har ju en outnyttjad present om en kryssning från dom som också ska plockas ut, men det får vänta till sommaren. Det ska bli riktigt kul, och jag HOPPAS att jag är så pass pigg så att den blir av.

Min bror Joakim med dotter Malin kommer hit denna sommaren också. Tidigare har dom kommit varannat år, men nu ska det bli varje år i stället.

Det blir besök från Skellefteå också. Anna, Michelle och Max. Sist hon skulle komma hit var på min 50 årsdag, men hon kom inte så långt innan hon krockade med en plogbil. Tur nog så klarade dom sig oskadda, men bilen blev det värre med. (förlåt Anna) I år tar hon dock det säkra före det osäkra och bokar tåget i stället.

En sak till att se fram emot denna sommaren är ett bröllop. Det är Charlotte som ska gifta sig med Jonas.

Vi har mycket kul som väntar framför oss, så jag har inte tid att bli sjuk nu, men det ska nog gå bra.

I morgon har jag tänkt att vi ska till Påarp och hälsa på mina föräldrar. Ta en fika och snacka lite innan det är dags att köra hem igen för att se när Skellefteå blir klara för final. På måndag är det dags att heja fram Rögle till SHL. Inte för jag tror att dom klarar sig så bra där, men man vet aldrig. Det enda jag vet är att jag inte vill att varken Djurgården, fejk Aik eller Malmö ska gå upp.


Kan inte låta bli att lägga upp denna bilden på Madicken som jag tog en dag tidigare i veckan när vi hade underbart väder. Tyvärr har solen tagit helgledigt denna helgen, för den lyser med sin frånvaro, men man kan ju hoppas att den kommer tillbaka snart igen. Den enda nackdelen är all pollen. Det är inte bara jag som lider av det, utan det är många. Jag har slut på min pollenmedicin, men ska till doktorn nästa vecka och få utskrivet mer, så förhoppningsvis så ska det dämpa det värsta, har gjort det innan så det ska det väl göra nu också så jag slipper ta kortison för det.

Nej, nu tror jag det får räcka för idag, jag har i alla fall hört av mig, och har tänkt göra det lite oftare framöver.

Ha det bra, så hörs vi.  • Kommentarer(0)//blogg.famanshelm.se/#post104