Åsas blogg

Åsas blogg

13 april 2014

April 2014Skapad av Åsa Anshelm sön, april 13, 2014 18:31:36

Hej på er alla!

Då har denna veckan också tagit slut, och en ny väntar. Denna helgen har varit jobbarhelg för Abbe, så han är ledig I morgon innan han går på en ny runda. I morgon ska han rensa I förrådet. Hbghem ska säkerhetscertifiera vårt område, och där ingår bl a lite förändringar I förråden. Vi ska göra I ordning så det blir fritt intill sidorna, så allt får stå I mitten, men det konstiga är att vi ska låta det vara 70 cm på varje sida så arbetarna har fritt område när de fixar till burarna, MEN förråden är bara ca 1,5 m breda så det blir ju inget utrymme kvar att ställa några saker på. En utmaning för Abbe I morgon. Jag är ju som jag är,så mig har han inget nytta av. Det ska I alla fall bli spännande att se resultatet, och att se hur de andra har löst det I sina förråd.

I går så var vi I Påarp och firade min pappa som fyllde 75 år I onsdags. Det bjöds på smörgåstårta, hur gott som helst, bara synd att man inte kan äta som man vill, men vi fick I alla fall hem lite så det har vi ätit idag också. Annars så har det inte hänt något här, Abbe har som sagt jobbat och jag har bara suttit och slöat framför tv:n och datorn, och det har varit sååå skönt. Nästa vecka är fullbokad, så då blir det inte så mycket till vila.

I morgon är det dags att åka till lasarettet och träffa läkaren, på tisdag är det naprapaten och på onsdag ska jag till sjuksköterskan. Tack och lov är det påsk, så då får jag också påsklov innan jag börjar på ny runda nästa vecka.

Igår när vi körde från Påarp så stack vi inom maxi för att handla lite. Klockan var nästan 18 så jag trodde inte det skulle vara så mycket folk, men ack vad jag bedrog mig. Vi och halva Hbg, verkade det som, hade fått en gåva på ett halvt kilo lösgodis, och det tänkte vi utnyttja igår också. Hälften av alla kunderna stod vid lösgodiset, barnfamiljer och vuxna utan barn med sig. Totalt kaos, folk var ju helt hysteriska. Hade man turen att hitta en lucka att ta sig fram till något godis, så nog fan dök det upp en unge eller vuxen framför en. Stod man med spaden I en godisburk så helt plötsligt dök det upp både en och två spadar I samma burk. Först tänkta jag att varför är barnfamiljerna och handlar kl 18 en lördagkväll, skulle inte dom vara hemma och ha lördagsmys nu? Men konstigt nog så var det faktiskt de vuxna som var värst, riktiga hysteriska hökar. De plockade godis medan deras barn gick lös med fingrarna I godisburkarna, de körde runt med fingrarna I godiset och sen gick de och smååt. Ingen förälder hade koll.

Just nu så spelar HIF mot Häcken, och för tillfället så leder Häcken med 2-1. Jag har inga stora förhoppningar på HIF denna säsongen, det har varit för dålig koll på det mesta. Vi får följa matchen på datorn för vi har inte de kanalerna och tänker inte skaffa heller, kostar alldeles för mycket...speciellt som man kan se både fotboll och hockey gratis på datorn I ganska hyfsad kvalitet.

På tisdag börjar sm-finalen I hockey. Skellefteå – Färjestad...längtar.

Jaha, gott folk...detta var lite om helgen och vad som händer nästa vecka. Det blir inte mer för denna 25-öringen, men jag hör av mig snart igen.

Hoppas ni har haft en trevlig helg...vi hörs.  • Kommentarer(0)//blogg.famanshelm.se/#post107