Åsas blogg

Åsas blogg

Bättre lite än inget.

Juli 2012Skapad av Åsa Anshelm fre, juli 06, 2012 20:09:02

Hej alla mina vänner!

Det var nu ett bra tag sen jag bloggade sen sist, men denna förbannade datorn gör det nästan omöjligt att göra det. Den hänger sig hela tiden, eller så bara blir den svart och stendöd. Jag ska dock göra ett försök, och går det bra så blir den publicerad, om inte….så vet ni inte om det, för då finns inte dagens blogg. Nu tänker ni kanske att det är bara att spara hela tiden om man skriver i word, och det gör jag också, men….det hjälper inte om datorn får fnatt. Det försvinner helt, och går inte att hitta igen. Det har hänt ett X antal gånger.

Vad har hänt annars då? Ja, inte mycket egentligen. Det börjar närma sig Helsingborgsfestivalen och semester. Den 26/7 går Abbe på semester, och då börjar även festivalen. Jag hoppas att jag kan gå en runda och kolla runt på marknadsstånden. Är det lika dåligt som på Jonstorps marknad, då blir det inget handlat. Riktiga fantasipriser om man tänker på kvalitéen på sakerna. Jag kan lika gärna handla på Väla till samma priser, och då kan jag gå tillbaka om det går sönder, det går inte om man handlar på marknader. Förra året klarade jag av att gå hela Södergatan, lastad med näringsdroppet i ryggsäcken. I år slipper jag nog ryggsäcken, men man vet aldrig…det ändras snabbt. Däremot blir det ett samtal till Lund på måndag, eller ett besök på akuten i helgen. Behöver vätskedropp. Denna värmen vi har haft den sista tiden tåler inte min kropp. Jag har världens huvudvärk, yr, trött, blir andfådd vid minsta rörelser och en vilopuls mellan 120-130. Så det blir väl att sitta fastkedjad vid droppställningen några timmar varje dag här hemma ett tag, men jag vill ju vara fit for fight till vi ska på semester. Sen får jag ju också vara glad och tacksam för att alla undersökningar av levern visade att den är frisk. Så himla skönt med goda nyheter.

Charlotte och barnen har åkt på semester, och vi fick nöjet att passa Liams hamster. Jag som inte klarar av små gnagare. Jag får rysningar bara jag ser såna djur på tv, men men, man får ju offra sig….allt för barnbarnen. Jag har dock klarat av att efter många om och men att stoppa in handen i buren och gett den både mat och vatten…STOLT! Sen har vi köpt ny bil, och fått sålt den gamla, så nu kan vi köra både till Stockholm och hälsa på Malin, Mattias och lilla Lovisa, som dessutom fyller 1 år den 7 augusti. Sen blir det en tripp till Skellefteå också för att hälsa på svärisarna och barn och barnbarn. Där är en liten som vi inte har träffat som precis har fyllt 1 år. Sen blir det väl nåt besök hos nån kompis också. Så ser våra semesterplaner ut.

I dag körde jag och hämtade Abbe på jobb, och körde sen till Maxi på Råå för att handla. Passade på att köpa en riktigt god bakelse som vi tog till kaffet när vi kom hem. Sen gick Abbe och Madicken och vilade en stund innan det var dags att gå ut med dogsen. Hemma igen kastade jag mig i fåtöljen och pustade som om jag hade sprungit maraton. Var tvungen att hämta krafter innan det var dags att göra middag som idag bestod av kokt falukorv med pepparrotssås. Det är bara så himla gott.

Nu sitter vi i vardagsrummet framför tv:n och bara slappar. Vet inte riktigt vad jag ska skriva för mitt huvud fungerar inte som den ska för tillfället, men jag har hört av mig i alla fall, om än inte mycket. Vad som händer i morgon vet jag inte än, men Abbe jobbar eftermiddag/kväll, och en dag i helgen har jag tänkt köra till Påarp för att försöka lägga upp ett par brallor till Abbe. Sen får vi se om det blir nån blogg i morgon, det beror helt på denna förbenade datorn. Jag kanske kan tänka lite bättre då, så det blir lite mer skrivit om vad som har hänt här, vi får väl se. Eller som Abbe brukar säga: ”Bättre lite än inget”.

Ni får ha det så bra alla mina läsare, så får vi se om vi syns i morgon, och var rädda om varandra.

  • Kommentarer(0)//blogg.famanshelm.se/#post93