Åsas blogg

Åsas blogg

Konstiga grannar.

Juni 2013Skapad av Åsa Anshelm tor, juni 06, 2013 17:01:05

Hej!

Hoppas ni inte har glömt bort mig, fast det har gått nästan ett år sen sist. Ny dator är äntligen inköpt, så det ska förhoppningsvis bli bloggande lite oftare nu, hoppas jag.

I går så hade vi bröllopsdag, men det var inget vi firade, utan vi väntar till nästa år då vi nollar. Vi passade Peter och Nikitha som var sjuka och inte kunde gå till skola och dagis medan Charlotte var på jobb. Tycker det är onödigt att hon ska behöva vabba när vi ändå var lediga och kunde ställa upp. Framåt kvällningen begav vi oss hem till Anders o Fia på studentskiva. Deras son Alexander tog studenten, och det bjöds på god mat och dricka. De hade tur med vädret, så vi kunde sitta ute i trädgården hela kvällen. Vet inte vad klockan var när vi kom hem, men trött var man.

Vädret idag har också varit helt underbart. Vi tog kaffe ute i trädgården i morse, men sen gick vi in och kollade nyheterna på tv:n, och det vi brukar göra på datorn. Fixade lite här hemma, och käkade lunch som vi fick med oss från studenten i går. Det var skönt att slippa göra mat i dag. Efter maten så var det dags för Abbe att åka till jobb. När han hade åkt så satte jag mig framför tv:n och tittade på ett par program som jag hade spelat in.

För ett tag sen så köpte jag ett par bluetooth hörlurar som jag invigde idag. Gick ut i trädgården och satte mig under parasollet, kopplade ihop hörlurarna med mobilen och satte igång spotify. Där satt jag och njöt med bra musik en hel timme. Efter det så var det dags för Madicken och få en promenad. Vi gick en riktigt långrunda på nästan en timme. Det är inte ofta jag klarar av det för sol och värmen, men idag gick det bra, så det var bara att passa på. På väg hem igen så gick vi förbi Fia för att säga ”hej”. Hon låg framför tv:n och slappade, men det var bara att masa sig upp när jag kom…en liten stund i alla fall, för jag och Madicken skulle hem igen. Hon vill alltid gå hem till dom när vi går ut, ibland går det, ibland inte.

Våra grannar ovanför oss är väldigt konstiga. De har bott här i drygt ett år, och under förra sommaren, hösten och en bit in på vintern så har deras barn varit uppe sent på kvällar/nätter och sprungit, hoppat, skrikit och bankat i golvet (vårt tak). I vintras fick vi nog och sa till dom, men nästa kväll var det likadant. Vi sa återigen till, och sa att nästa gång ringer vi till hyresvärden. Det hjälpte tydligen, för sen har det varit lugnt, men dom slutade att hälsa på oss efter det, men, vem bryr sig. Till förra veckan, tror jag det var. Jag var ute i trädgården när mamman och sonen, som är sju år kom hem. Pågen kastade in en större sten i vår trädgård, ca en-två meter från mig innan han gick in. Jag kastade ut den i rabatten, och sa till mamman, som stod kvar utanför, att det var ju onödigt, och sen gick jag in. Tittar ut och då står hon och gör idiottecken och miner till mig, varpå jag går ut igen och frågar vad hon vill. Hon började gaffla om varför jag kastade ut stenen, och jag sa att det var för pågen kastade in den i vår trädgård, och det tyckte jag var onödigt. Då började hon gapa om att jag ljög och var dum i huvudet, men jag tyckte att hon var ju inte klok. Jag gick in igen och stängde altandörren. Tio minuter senare kommer pappan i familjen ner och ringer på vår dörr, och jag öppnar. Han sa till oss att vi fick inte prata med någon i hans familj, utan ville vi säga något, så fick vi bara prata med honom, och var det något vi ville klaga på så skulle vi ringa till polisen, och inte prata med dom. Jag undrade om han verkligen tyckte att vi hellre skulle ringa till polisen än säga till dom. Ja, vi fick inte prata med dom. Idiot!

Hur är det annars med mig? Jo, nu har jag varit utan näringsdropp i en dryg månad. Det går väl inte så där jättebra, får inte i mig vad jag ska, trots att jag har näringsdrycker som tillägg. Har gått ner fyra kg denna månaden. Jag vill så gärna slippa droppet under sommaren, och om jag kan så ska jag försöka det också. Än så länge har det inte påverkat mig nåt direkt, men märker jag att jag blir sämre så får jag börja igen, men…hoppas, hoppas.

Nu sitter jag åter framför tv:n och slappar innan det är dags att försöka få i sig nån macka. När det är gjort så väntar duschen, och efter det så håller jag kväll.

Nu har jag i alla fall hört av mig, och det hade jag tänkt göra snart igen.

Ha det bra alla där ute, och var rädda om varandra.

  • Kommentarer(0)//blogg.famanshelm.se/#post95