Åsas blogg

Åsas blogg

28 april 2014

April 2014Skapad av Åsa Anshelm mån, april 28, 2014 18:20:58

Hej alla mina vänner!

Då var det dags igen att höra av sig. Hoppas ni mår bra. Här är det bara bra. Vädret har varit varmt och soligt idag också, men tyvärr så ska det bli lite svalare nu några dagar innan värmen kommer tillbaka. Klockan är nu lite över 18, och det är fortfarande 32 grader I trädgården, och tyvärr lika varmt inne I köket. Det är väl den enda nackdelen med värmen...det blir bastu inomhus, men tack och lov så har vi takfläkt I vardagsrummet och en bordsfläkt I sovrummet, så det går an.

Idag gick jag upp vid 6.30, för jag skulle till naprapaten direkt på morgonen. Gav Madicken mat medan jag tog på mig kläder. Sen blev det en morgonpromenad med henne. Det är ganska skönt att gå ut tidigt när det är fint väder, alldeles tyst, bara pjoddarna som hörs. Hemma igen så blev det kaffe och macka till nyhetsmorgon, sen in och tvätta sig och borsta tänderna. När det var dags att köra så släppte jag in Madicken till Abbe som fortfarande låg och sov eftersom han var ledig idag.

Jag vet inte om jag är glöttig, men, när man ska till vårdcentralen så tar jag hissen eftersom den ligger på fjärde våningen. Står där folk när jag kommer, så låter jag alltid dom ta nummerlapp före mig när vi har gått av hissen och ska anmäla oss I receptionen, eftersom dom var där redan när jag kom. Jag väntar mig att andra gör detsamma. Men, nej...Idag stod jag och väntade på hissen när det dök upp två personer. Väl uppe så rusade dom förbi och tog nummerlappar först. Jag blir så irriterad på sånt, kanske småaktigt, men jag tycker inte att man gör sånt.

Väl inne hos Roger (naprapaten) så fick jag gjort några övningar. Han kom fram till att axeln är helt nedbruten och pga det så har musklerna runt om också förtvinat. Möjligtvis har jag diskbråck också på halsryggen. Jag ska I alla fall bygga upp musklerna runt axeln, allt för att förhala en framtida operation. Kortisonsprutan jag fick för tre veckor sedan har också börjat släppa successivt.

Hemma igen så tog vi lite kaffe innan Abbe la sig ner på knäna. Han låg minsann på knäna och torkade hela köksgolvet med en trasa. Ni kan tro det blev skillnad. Där såg man hur lite en vanlig golvmopp egentligen gör rent. Golvet var ljusare än vad vi trodde.

I eftermiddags så ringde Nikitha och frågade om hon och Charlotte fick komma och hälsa på. Självklart får ni det, goa unge, alltid mysigt att träffas. Hon kröp upp I mitt knä en liten stund innan hon gick ut och hittade en kompis. Vi satt I trädgården och prtade under tiden.

När dom hade gått, så var det dags att förbereda middagen, som idag var grillat. Man måste ju passa på när vädret är som det är.

Jag hällde upp ett glas vin och kände den goda grilldoften, medan Abbe skötte grillen.Madicken sitter också där hon allra mest vill, nämligen hos mig. Man kan tro att hon sitter fast vid mig för hon svansar alltid efter mig vart jag än går, och sitter jag ner så ska hon helt enkelt sitta hos mig, annars vet hon inte vart hon ska ta vägen.Jag har inte mycket till hår, men så är det. Jag var steget före och rakade av lite innan det trillade av själv. Det gör så himla ont I skalpen innan det trillar av, så jag tänkte att denna gången gör jag det själv innan det händer.

I morgon så tänkte jag att köra ut till Påarp och hälsa på mina föräldrar. Tänkte sticka på förmiddagen, så det blir kaffe och frallor till fika, mums.

Såg precis på vädret att det ska tydligen bli lika fint väder I morgon. Skööönt!

Så mina fina vänner, det var lite om denna dagen. Ni får ha det så bra som ni bara kan, så hörs vi en annan dag.

Kramar till er alla!

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.